سرخط خبرها
خانه » خواص مواد غذایی » زعفران گیاهی پرخاصیت

زعفران گیاهی پرخاصیت

85913_587

خانم های ایرانی از زعفران  به عنوان چاشنی و رنگ دهنده غذا استفاده می کنند . جالب است بدانید برای به دست آوردن يك كيلوگرم زعفران باید حدود ۵ كيلوگرم گل زعفران را خشک کرد و این تعداد از ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار گیاه زعفران بدست می آید . این گیاه با ارزش به علت وجود كروسين به رنگ زرد در می آید و با داشتن هيتروزيد تلخ پيكروكروسين طعم خاصی پیدا می کند و حاوی چربی، املاح معدنی و موسيلاژ است . زعفران علاوه بر استفاده به عنوان چاشنی خواص بسیاری دارد از سویی باعث كاهش چربی و كلسترول خون شده و از سوی دیگر موجب تقویت معده و کمک به هضم غذا می شود حتی می توان از آن در دردهای لثه به عنوان مسکن استفاده کرد . از دیگر خواص زعفران می توان به خاصیت آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، پيشگيری كننده از بيماريهای قلبی و سرطان، تقويت کننده حافظه و كاهش دهنده فشار خون ، درمان بیماری آسم، بيماريهاي پوستی، بیماری های چشم، عفونت ادراری، يرقان، پيش انداختن قاعدگی، رفع نفخ شكم ، درمان معده درد و درمان کم خونی اشاره کرد .

بر اساس تحقیقات انجام شده زعفران می تواند از بروز افسردگی پیشگیری کرده و با داشتن خواص ضد افسردگی در طب سنتی مصارف بالایی دارد . اگر به دنبال آرامبخش قوی هستید فقط کافیست یك فنجان چای زعفران بنوشید که علاوه بر آرام نمودن شما از آلزایمر و پارکیسون نیز جلوگیری می کند .

uvod

 حتی این گیاه ارزشمند بر روی سلولهای بینایی تاثیر گذاشته و با جلوگیری از پیشرفت بیماریهای چشم و درمان اختلالات لکه زرد شبکیه و رفع بیماریهای ژنتیک چشم مخصوصا برای سالخوردگان و افراد مبتلا به بیماری های چشم توصیه شده است . اگر به دنبال ماده ای برای جلوگیری از سرطان هستید زعفران بهترین گزینه است چرا که مواد آنتی اكسیدان موجود در زعفران خواص ضد سرطانی داشته و با جمع نمودن رادیکال های آزاد علاوه بر پیشگیری از سرطان باعث ترمیم مولكول های دی ان ای آسیب دیده نیز می شود . البته باید هشدار داد استفاده بیش از حد از این گیاه و باعث استفراغ، كاهش ضربان قلب، خون ريزي از بيني، خون ریزی از پلك ها و لب و موجب سر گيجه، بي حالي، زردي پوست و عوارض خطرناك می شود .

البته مادران بارداری که در سه ماه اول حاملگی هستند از این ماده استفاده نکند زیرا طبق تحقیقات انجام شده منجر به سقط جنین می شود اما پس از گذراندن این دوره سه ماهه برای برطرف کردن سخت زایی توصیه شده و با ایجاد خاصیت ارتجاعی در نسوج رحم زایمانی راحت را به مادر هدیه می دهد .

 توجه : زعفران بیش از ۵ گرم برای هر نفر در ماه مضر بوده و مصرف ۵ گرم زعفران در يك وعده غذائی می تواند منجر به مرگ انسان شود و میزان مصرفی متعادل این گیاه سه گرم زعفران برای هر نفر در ماه است .

امتیاز شما به این مطب
[Total: 0 Average: 0]

همچنین ببینید

fresh_vegetables_0-600x401

دانستنی های مصرف گیاهان و میوه ها

جالب است بدانید که میوه ها و سبزیجات در کنار مفید بودن و حتی درمان ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


− سه = 5

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>